Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΗΓΕ.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Αλέξανδρος Κουντουράς




Απο της παρελθούσης Δευτέρας 30ης Απριλίου 2012,αναπαύται είς τήν τελευταίαν του κατοικίαν ο Ιδρυτής της Βυζαντινής Εθνικής Οργανώσεως Αλέξανδρος Κουντουράς. Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού,υπηρέτησε πιστώς την Πατρίδα του καθ" ολην την διάρκειαν του Στρατιωτικού του βίου. Αγαπητός εις τους βαθμολογικός ανώτερους του και κατώτερους του υπήρξεν υπόδειγμα Ελληνος Αξιωματικού δια την προσήλωσιν του εις το καθήκον αλλα και Στρατιωτική πειθαρχείαν. Κατά την Εθνικήν τρικυμίαν του 1967 έμεινεν ακλώνητως πιστός εις τον ορκον που εδωκε ως Ελλην Αξιωματικός((Ορκίζομαι να φυλαττω πιστην εις την Πατρίδα και το Σύνταγματικόν Βασιλέα των Ελλήνων....)) Ακριβώς δια την πίστην του αυτην προς τον δοθέντα ορκον,μετα την 13ην Δεκεμβρίου 1967 απεστρατεύθη δια να συνεχιση πλέον τον αγώνα του ως απλούς Ελλην πολίτης συμμεριζόμενος τα προβλήματα των αλλων Ελληνων πολιτων. Μετα την μεταπολιτευσιν του 1974, μετα το unfair εκείνο Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974,ως αντίκλητος μετα του Στρατηγού Γεωργίου Κουρκούλη ηγωνίσθη υπερ του Βασιλικού θεσμού οσον κανεις αλλος εν Ελλαδι. Μετα την εγκαταστασιν εις την χωραν της Καραμανλικού τυπου Δημοκρατίας,ιδρυσεν εις τα πλάισια της διακηρυσσόμενης ελευθερας διακιννήσεως των ιδεών φιλοβασιλικήν οργάνωσιν.Αλλα η Δημοκρατία του αγνώμονος εκείνου πολιτικού δεν επέτρεψε την ονομασίαν ((Βασιλική Εθνική Οργανωσις,, ητις τελικώς ωνομασθη "Βυζαντινή Εθνική Οργάνωσις"(Β.Ε.Ο).
 Η ΒΕΟ υπο την Αρχηγίαν του Αλέξανδρου Κουντουρά πλαισιωθείσα υπο πλείστων επιφανών Ελλήνων,εσχεν Εθνικήν Δράσιν παρούσα εις ολας τας Εθνικάς εκδηλώσεις μετα την μεταπολίτευσιν του 1974.
Τουτο ομως εστοιχισεν εις τον Αλέξανδρον Κουντουράν και τους περι αυτον σωρείαν πρωτοφανών  διώξεων,μηνύσεων και δικών ακόμη και δια τας πλέον αθώας εκδηλώσεις της ΒΕΟ.Αρκεί να υπομνηθούν αι σωρεία μηνύσεων δια την παρουσίαν της ΒΕΟ εις τα Παλαιολόγεια του Μυστρά κατα τας επετείους της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολεως,καθ ην στιγμήν το επίσημον Καραμανλικόν Κράτος ηνηχετο πασαν παράβασιν της εννόμου τάξεως μέχρι καταλήψεως Πανεπιστημίωνεκδίωξιν Καθηγητών και κατατρομοκράτησιν παντός μη αριστερού.Κατάστασιν ητις διαρκέσασα επι τριαντακονταετίαν ωδήγησε την χώραν εις το σημερινό κατάντημα.

Και οταν η Ελλας κατέστη πλήρες μέλος της τοτε "Ευρωπαικιάς Οικονομικιάς Κοινότητας"(ΕΟΚ),ο Αλέξανδρος Κουντουράς μετά των συνεργατών του προσέφυγεν εις την ΕΟΚ αιτών την βάσει των υπ αυτης διακηρυσσομένων Αρχών,επιτράπη η χρήσις του τίτλου "Βασιλική Εθνική Οργάνωσις" δια την ΒΕΟ, δια να λάβη την απάντησιν οτι το αίτημα ειναι απολύτως δίκαιον και νόμιμον,αλλα...δεν υπήρχε μηχανισμός οπως το επιβάλλη εις την χ΄ωρα μας.

Αλλα δια τον Αλέξανδρον Κουντουράν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου.
Και εις ημας έτυχε το πικρόν καθήκον του αποχαιρετισμού αλλα και η ελπίς της μελλοντικής συναντήσεως.Ας εχη γαίαν ελφράν!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΗΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου