Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Με την σκέψη μας και τiς ευχές μας κοντά Του


Χρόνια Πολλα

Η Α.Μ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ,υιός του αείμνηστου βασιλέως Παύλου ,εγεννήθη εις τα Ανάκτορα του Ψυχικού,οπου διέμενεν η οικογένεια του τοτε Διαδόχου πατρός του ,την 2αν ιουνίου 1940 ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ειναι το δευτερότοκο τέκνον των Α.Α.Μ.Μ. των Βασιλέων.Την 20ην Ιουλίου 1940 εβαπτίσθη εις τα Ανάκτορα Αθηνών,λαβών το ονομα Κωνσταντίνος,ανάδοχοι αιΕνοπλοι Δυνάμεις της Ελλάδος,ο αείμνηστος Βασιλεύς Γεώργιος,συγγενεις της Βασιλικής Οικογένειας ως και εκπρωσωποι ξένων Εστεμένων.Εις τον πρωθιερέα την Βασιλικών Ανακτόρων ανατέθη η Χριστιανική διαπαιδαγώγησις Του,κατά την Ιεράν Παράδοσιν και την διδασκαλία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας.
Ελαβε μέρος εις τους ΧΧΥΙ Ολυμπιακούς Αγώνας ,Ρώμης εκπροσωπών την Ελλάδα και μαζί με τους συναθλητάςΤου κ.κ. Ζαιμην και Εσκιζόγλου,κατέλαβε την πρώτην θέσιν εις την κατηγορίαν Ντράγκον,κατακτήσας το πρώτον Χρυσούν Ολυμπιακό Μετάλλλιο που έλαβεν η Ελλάς εις την ΧΥΙΙ Ολυμπιάδα.Δια την νίκην Του αυτην ετιμήθη με διάφορα Μετάλλια.
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος την 23ην Ιανοιυαρίου 1963,ηραβωνίσθη μετα της Α.Β.Υ της Πριγκιπίσσης Αννης Μαρίας της Δανίας ,τριτοτόκου θυγατρός των Αυτών Μεγαλειοτήτων των Βασιλέων της Δανίας,μετα της οποίας ενυμφέυθη την 18ην Σεπτεμβρίου 1964 ημέρα Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου