Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δυσαρέσκεια αξιωματικών και αποστράτων για Μπεγλίτη

«Κακή αρχή» χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι αξιωματικοί που τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή, ότι οι απόστρατοι βρίσκονται σε εναγκαλισμό με πολιτικά κόμματα.
Γεγονός είναι ότι χθες στα επιτελεία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, ενώ δεν βρέθηκε ένας από όσους συναντήσαμε που να μη σχολιάσει αρνητικά τις δηλώσεις του υπουργού. Γεγονός είναι επίσης ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ εν ενεργεία αξιωματικών με τους απόστρατους καθώς έχουν κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα. Παρά τις αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας, οι απόστρατοι αξιωματικοί και χθες καλούσαν όλους, τους απόστρατους αλλά και τους εν ενεργεία, να κατέβουν αύριο Πέμπτη το μεσημέρι στις 3.30 στο κέντρο για μια «βόλτα», όπως την χαρακτηρίζουν, από το σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Κολοκοτρώνη.

«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια η κυβέρνηση», υποστήριξε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Αμυνας της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας, υπογραμμίζοντας πως «οι απόστρατοι με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν δεν επηρεάζονται από κανέναν».

Εντονη ήταν και η αντίδραση της Ενωσης Αποστράτων: «Αντί να αναρωτηθεί για τα πραγματικά αίτια του αναβρασμού στους κόλπους των απόστρατων στελεχών, -ο υπουργός- έδωσε την εύκολη εξήγηση της δήθεν κομματικής μας εκπόρευσης και του δήθεν συντεχνιακού - κορπορατικού υπόβαθρου των αντιδράσεών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου