Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Συνδρομή της Ελλάδας στις έρευνες για την τραγωδία

Αεροσκάφος C-27 με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στέλνει στην Κύπρο η Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Κυπριακών Αρχών για την πολύνεκρη έκρηξη στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης».
 
Όπως ανακοινώθηκε, η αποστολή αποτελείται από δέκα πυροτεχνουργούς. Προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε την οδύνη του για το τραγικό γεγονός και τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, τόσο μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως δήλωσε ο υπουργός «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε δεύτερη γραμμή υποστήριξηςκαι  βρίσκεται σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να συνδράμουμε στην προσπάθεια η οποία γίνεται στην Κύπρο. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο έχει και την ευθύνη για την άμεση παροχή βοήθειας, βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα με ένα C-130 , γιατρούς και νοσηλευτές που αν χρειαστούν, μπορούν να μεταβούν εκεί. Από τη δική μας πλευρά αν χρειαστούν είτε δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εξειδικευμένα στελέχη, είτε της Αστυνομίας, έχουμε δηλώσει δια του Υπουργείου Εξωτερικών ότι είμαστε σε πλήρη διάθεση προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Στη διάθεση της Κύπρου έθεσε τις νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος επικοινώνησε με τον Κύπριο ομόλογό του Χρ. Πατσαλίδη. Όπως δήλωσε "επικοινώνησα με τον κ. Χρήστο Πατσαλίδη, υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του είπα ότι όλες οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή τους. Στείλαμε μήνυμα στους αδελφούς μας πως, ότι χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αν πράγματι χρειαστούν κάτι, θα ζητήσουν την βοήθειά μας. Το πρόβλημα από ότι μου είπε ο κ. Πατσαλίδης είναι πως ήταν τόσο σφοδρή η έκρηξη που δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και λιγότεροι τραυματίες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου