Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δασκαλόπουλος: Διακυβεύεται το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας


Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική λέει ο πρόεδρος της ΣΕΒ
«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που παίζεται είναι το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσημη παρουσίαση, το απόγευμα, της μελέτης του οίκου McKinsey για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας την προσεχή δεκαετία.

"Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι εύκολη, αρκεί να πείσουμε και να πειστούμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε", πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τη τρόικα.
"Αν δεν μπορέσουμε ή δεν αντέξουμε να συμπορευθούμε με τον σκληρό Ευρωπαϊκό πυρήνα, νομοτελειακά θα εξωθηθούμε εκτός ευρώ. Κι αυτό σημαίνει ότι, από τη μία ημέρα στην άλλη, η χώρα μας θα ξανακυλήσει στη δεκαετία του 1950, η ανέχεια θα γίνει καθεστώς, ο λαός μας θα καταδικαστεί στο περιθώριο των φτωχών κρατών. Θα εκμηδενιστούν όλα τα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών και οι προοπτικές των επόμενων γενεών. Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που πρέπει να αποτρέψουμε", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΣΕΒ.
Σημειώνεται πως η μελέτη της Mckinsey εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τη χώρα, αφού αναφέρει ότι με τις κατάλληλες πολιτικές η ελληνική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας και να κερδίσει 50 δισ. ευρώ επιπλέον σε όρους ΑΕΠ την προσεχή δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου