Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, τονίζει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας


Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, εκτίμησε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σημειώνοντας ότι τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης χρειάστηκαν τουλάχιστον μία δεκαετία για να πετύχουν κάτι ανάλογο με εκείνο που ζητείται από την Ελλάδα.
H  υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, μαζί με το Γερμανό ομολογό της (πηγή: EPA/CHRISTOPHE KARABA) 
H υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, μαζί με το Γερμανό ομολογό της (πηγή: EPA/CHRISTOPHE KARABA) Μιλώντας στην εφημερίδα Der Standard, σε κοινή συνέντευξη-συζήτηση με τον επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Κάρλ Άιγκινγκερ, η υπουργός τοποθέτησε τη ρίζα της κρίσης στον "υπέρογκο και αναποτελεσματικό" δημόσιο τομέα, στη "διασπάθιση δημόσιου χρήματος" από δημόσιους υπαλλήλους και τη σπατάλη των δανεικών που εύκολα εξασφάλιζε η Ελλάδα.
Ανέφερε ως παράδειγμα παθογένειας τον τουριστικό κλάδο, λέγοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε πίσω από την Τουρκία επειδή η τελευταία ανέβασε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και επέκτεινε την τουριστική περίοδο σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Από τη μεριά του, ο Άιγκινγκερ δήλωσε ότι οι παλιές γενιές κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία, η νεότερη γενιά αδυνατεί ή δεν θέλει να δραστηριοποιηθεί. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη φοροδιαφυγή και στην απουσία κτηματολογίου και στα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.
Αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε μεταολυμπιακή εκμετάλλευση των έργων υποδομής. Υποστήριξε και αυτός ότι υπάρχει έλλειμμα ποιότητας στον ελληνικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου