Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΟΡΡΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΥΟΡΡΟΕΙ

Tου Αντιστρατήγου ε.α. Ι. Ασλανίδη






ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

            Το τι ακούσαμε προ τινος για τους φυγόστρατους από φαιδρότητες έως και σοβαρές απόψεις δεν περιγράφονται. Όλες όμως σχεδόν οι συζητήσεις δεν άγγιζαν την ουσία του θέματος της φυγοστρατείας. Δηλ. από πότε άρχισε να διογκούται, για ποιο λόγο και ποιες οι επιπτώσεις.
Παρέλαβαν οι τηλεοράσεις το παράπτωμα ενός πιθανόν επίορκου αξιωματικού της Στρατολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που αυτός θά 'ναι ίσως η παρανυχίδα του τεράστιου προβλήματος, χωρίς να ομιλούν για την ουσία του θέματος και το που οφείλεται αυτή η Βιομηχανία φυγοστράτων.
Ακούστηκαν ακόμη αλλά και γράφτηκαν: «. Μάθαμε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει γίνει μηχανοργάνωση. και ότι αν είχαν περασθεί τα στοιχεία στον υπολογιστή δεν θα μπορούσαν ν' αφαιρεθούν. ότι υπάρχουν υπηρεσίες στο Στρατό που λειτουργούν, όπως λειτουργούσαν όταν ξεκινούσαν οι φαντάροι μας να πάνε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. επίσης εγράφησαν «. όλοι αυτοί οι Στρατεύσιμοι νέοι περνούν ένα στάδιο Βασικής Εκπαίδευσης. Στην συνέχεια αντί να μην ξέρουν τι να τους κάνουν, θα μπορούσαν να τους αναθέσουν να βοηθήσουν την Μηχανοργάνωση.» και ότι μπορεί κανείς να φαντασθεί ελέγχθησαν.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

            Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς μπορούν και μιλάνε έτσι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας των, οι οποίες έχουν λαμπρό Ιστορικό παρελθόν και σήμερα το διαβεβαιώνουμε εμείς, που υπηρετήσαμε επί 40 χρόνια εις αυτές ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται σε άριστο σημείο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ανάλογα όμως τόσο, όσο η Πολιτεία (Κυβερνήσεις) τις έδωσαν την δυνατότητα, με τους κατά καιρούς νόμους που ψηφίζει, να αξιοποιήσουν το όσο διαθέτουν έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό και το Υλικό.
            Ας ενημερώνονται πρώτα οι διάφοροι ειδήμονες των πάντων και μετά να γράφουν ή να λένε τις, όπως παραπάνω ανέφερα, φαιδρότητες.
            Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ξεχωριστό Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής και ακόμη η τεχνολογία αυτή, ίσως έχει αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Απορούμε ακόμη και εμείς που αποστρατευτήκαμε εδώ και 15 χρόνια πως επέτυχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα, με τόσες αντιξοότητες, χωρίς το απαιτούμενο ενδιαφέρον της Πολιτείας (Κυβερνήσεις), μέσα σε μια κοινωνία, που ψάχνει μόνο την αυτοκαταστροφή της, με συμπαραστάτη μόνο την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, ν' αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της πληροφορικής ακόμη και στο πεδίο της μάχης.
            Όσο για την αξιότιμη κυρία δημοσιογράφο που παρομοίασε την λειτουργία του σημερινού Στρατού με τον Στρατό του '40, έχουμε να της πούμε τούτο: Ο Σημερινός Στρατός δεν είναι όμοιος με τον Στρατό του 1940, αντιθέτως υστερεί, αλλά σε τί! Απλώς δεν έχει πλέον εκείνους τους οπλίτες, που ο πατέρας με καμάρι τον έστελνε να υπηρετήσει και διέθετε εκείνο τον ακατάβλητο πατριωτισμό, γαλουχημένο και σφυριλατημένο στο σπίτι, στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο της εποχής εκείνης.
            Σήμερα που φέραμε, κατά την προοδευτική φρασεολογία, την πλέρια Δημοκρατία στην χώρα μας, χάσαμε τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας και του πολιτισμού μας, που έπρεπε παράλληλα να σφυρηλατούνται. Γιατί αλλιώς, η άβυσσος του σκοταδισμού που μας έχει βυθίσει η άρνηση αυτή και το μίσος, μερίδας νέων, που καθημερινά βιώνουμε, προς την Θρησκεία, την Πατρίδα, την ατομική ελευθερία και κάθε έννοια ηθικής, αλλοιώνει από γενεά σε γενεά το γένος των Ελλήνων, που δεν μπορεί πλέον να βρει τα σωστά πρότυπά του, στην εξουσία, στον πνευματικό κόσμο και στον οικογένεια.
            Η Γεωγραφική θέση της πατρίδος μας, πρέπει να καταλαβαίνει και ο τελευταίος Έλλην Πολίτης, πολύ περισσότερο η Πολιτεία, ότι απαιτεί να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις (γείτονες, διαφορές, διεκδικήσεις κ.λπ.).
            Το τονίζουμε για άλλη μια φορά, όχι για να λύσει τα προβλήματα με τους γείτονές μας, γιατί σήμερα τα προβλήματα δεν λύνονται με πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά μόνο με τα σωστά πολιτικά μέσα και τρόπους.
            Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συμβάλλουν.
  • Στην Δυναμική της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας μας.
  • Στην αποθάρρυνση κάθε επιβουλέα της Πατρίδος μας.
  • Στην ουσιαστική συμμετοχή στην Παγκόσμια ασφάλεια.
  • Στην αρωγική συμμετοχή των προσπαθειών της πολιτείας προς πάσα κατεύθυνση.
  • Τέλος στην προσφορά προς την κοινωνία μας, τροφοδοτώντας αυτήν με νέους πολίτες, οι οποίοι κατά το τελευταίο και ουσιαστικό στάδιο της παιδείας των, εκτός της εκπαιδεύσεως, να καταστούν άξιοι υπερασπιστές της Πατρίδος των, να συνειδητοποιήσουν κατά την διάρκεια της θητείας των την αξία της πειθαρχίας, της τήρησης των νόμων, της ομαδικής εργασίας, του σχεδιασμού και της τάξεως που πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

            Και ας έλθουμε τώρα στην ουσία του θέματός μας :

Πρώτο: Από πότε άρχισε να παίρνει ανησυχαστικές διαστάσεις η φυγοστρατεία;
  • Όταν η ίδια η πολιτεία άρχισε με τους διάφορους νόμους που ψήφιζε να θεωρεί την Στρατιωτική θητεία ως αγγαρεία ή χαμένο χρόνο και όχι τιμή γι' αυτόν που υπηρετεί την πατρίδα του (τριμηνίτες - Αντιστασιακοί κ.λπ.)
  • Όταν καταργήθηκε ο νόμος που προέβλεπε για να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο έπρεπε απαραιτήτως να έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Όταν το Κομματικό Κράτος μείωνε συνεχώς την θητεία, με δικαιολογίες τις κοινωνικές ανάγκες της σημερινής εποχής, ενώ στην ουσία με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών και ψηφοθηρικών Συμφερόντων.
  • Όταν επήλθε η χαλάρωση εφαρμογής των νόμων, και η κομματική εξουσία απέκτησε την παντοδυναμία στην πατρίδα μας.
  • Από τότε, που η τιμή του κάθε δημόσιου λειτουργού έχει υποστεί διάβρωση και έχει μία τιμή και το μέλλον του και η σταδιοδρομία του, μαγειρεύονται, πλέον στα μαγειρεία της κομματικής εξουσίας.




Δεύτερον: Ποιοι οι λόγοι και καταφεύγουν στην φυγοστρατεία.
  • Έχει αφεθεί να διαμορφωθεί έτσι η Κοινωνία ώστε όποιος υπηρετεί την θητεία του είναι βλάκας, ενώ αυτός που δεν υπηρετεί την θητεία του έχει περισσότερα οφέλη και είναι ο έξυπνος.
  • Οι πιέσεις των γονέων προς πάσα κατεύθυνση αντί κάθε τιμήματος, να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί των (μεγάλο λάθος και πολύ κακό για το παιδί των).
  • Οι περίφημοι επώνυμοι (χωρίς σχόλιο).
  • Η θητεία των δύο ταχυτήτων. Άλλοι στο σπίτι και στο χώρο δουλειάς των και άλλοι στα σύνορα, στα πεδία ασκήσεων και στις δύσκολες και κοπιώδεις στην εκπαίδευση ειδικές Δυνάμεις.
  • Η θεωρία της θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την επικρατούσα νοοτροπία στα κέντρα της προοδευτικής νομενκλατούρας, είναι χαμένος χρόνος και δεν χρειάζεται πλέον.
  • Οι διάφορες, δια ψηφίσεως νόμων, εφευρέσεις για αποφυγή στράτευσης και με την κακή ερμηνεία των Αρχών της Ελευθερίας και Δημοκρατίας (αντιρρησίες συνείδησης, θρησκευτικές αιρέσεις κ.λπ.).
  • Την επικίνδυνα αυξανόμενη φθορά της κοινωνίας αληθή ή προσποιητή (ψυχολογικά προβλήματα, ανεξερεύνητους πόνους, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κίναιδοι κ.λπ.), βέβαια και με ιατρική σφραγίδα, που πολλές φορές  είναι αμφισβητούμενη ακόμη και από τον ίδιο τον Ιατρό που γνωμάτευσε.

Τρίτον: Ποιες οι επιπτώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις από την φυγοστρατεία.
  • Βασικός και κύριος λόγος, συμπαραμαρτούσης και της μειώσεως της θητείας, είναι η ελλιπής επάνδρωση των Μονάδων, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων αυτών.
  • Η μείωση της οροφής των Ενόπλων Δυνάμεων και η αδίρρητη ανάγκη μειώσεως Μονάδων, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική και ακόμη δυσκολότερη η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Η σωστή μεν απόφαση της προσλήψεως οπλιτών μακράς θητείας, αλλά εγκληματικής προχειρότητας νόμων και διατάξεων, «τι μέλλει γενέσθαι στο Μέλλον» θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα μετά από μερικά χρόνια που θα προσκρούσουν και θα εμποδίσουν εκ των έσω την αποστολή και την εν γένει λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την καταρράκωση της Βασικής αρχής λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, δηλ. την έλλειψη ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ κατανεμημένοι σ' όλους τους Έλληνες εξ' ίσου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Από την πολιτική εξουσία να αιτούνται οι απόψεις για κάθε αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών (Ε.Α.Α.Σ.), η οποία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου Δικαίου και η οποία διαθέτει προσωπικό με τεράστιες εμπειρίες στο θέμα αυτό. Είναι και μία από τις βασικές αποστολές λειτουργίας και υπάρξεως του Ε.Α.Α.Σ.
  • Η θητεία να μην περιορισθεί αλλά να παραμείνει 21 μήνες στο Ναυτικό και την Αεροπορία και 18 μήνες στο Στρατό ξηράς, χωρίς καμία σκέψη περαιτέρω μειώσεως.
  • Οι Μεραρχίες να μην διαλυθούν, να διατηρηθούν με ένα επιτελείο, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά εν ειρήνη με την αξιοποίηση των εφέδρων οπλιτών και αξιωματικών (Εκπαίδευση - Ασκήσεις κ.λπ.). Επειδή! Το Αμυντικό Δυναμικό της Ελλάδος αποτελεί κατά κύριο λόγο η εφεδρεία, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή.
  • Άμεσα πρέπει ν' αλλάξει ο νόμος προσλήψεως οπλιτών μακράς διαρκείας. Η Ε.Α.Α.Σ. έχει προτάσεις. Διότι! δεν πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες, να χρησιμοποιούν εμβαλωματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να λύσουν σε κάποιο ποσοστό το μέγα κοινωνικό πρόβλημα ανεργίας του τόπου μας. Και! από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν τους γηρασμένους μετά από κάποια χρόνια, αυτούς οπλίτες και δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν σ' αυτούς κοινωνικό πρόβλημα απολύοντάς τους.
  • Να υπάρχουν ειδικά προνόμια στους υπηρετούντας στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε προσλήψεις στο Δημόσιο και σε διάφορες ΔΕΚΟ κ.λπ. Απαραίτητη προϋπόθεση το απολυτήριο Στρατού, πλην των ατόμων με ειδικές Ανάγκες, που ήδη ισχύουν γι' αυτούς ανάλογοι νόμοι.
Στους φυγόστρατους και τους συντελέσαντες στην φυγοστρατία, πρέπει να είναι βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης. Διότι! Για να υπάρχει γνήσια Δημοκρατία θα πρέπει ο πολίτης να φοβάται τον Νόμο, όπως την Δικτατορία, εφ' όσον δεν είναι άξιος να το σέβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου